crown logo

Vakanties

Fantastische faciliteiten, veel ruimte, veelgeprezen interieurs en een ontspannen en vriendelijk welkom.

EEN PRACHTIGE VAKANTIELOCATIE

swimming pool image

Chateau de la Couronne is gemaakt voor vakanties. Een zwembad, veel ruimte en faciliteiten zoals een eigen bioscoop en een biljartkamer. In de tuin is er ruimte om jeu de boules, tafeltennis en badminton te spelen - of gewoon met een frisbee te spelen. Er is zelfs een eigen voetbalveld voor u om te gebruiken. En voor degenen die op zoek zijn naar een beetje rust en tijd voor zichzelf, pak gewoon een boek uit de uitgebreide gastenbibliotheek, vind wat schaduw onder een boom in de tuin en ontspan.


girls on frog chair gardens dining hall detail

EET, DRINK EN GENIET

breakfast

Eten is altijd een groot probleem op vakantie, maar niet bij ons. We bieden volledig flexibele cateringopties. U bent vrij om zelf te koken als u wilt - bezoek de markten, vind wat verse, smakelijke produkten en laat uw innerlijke chef-kok los in de fantastische keuken. Of als u liever achterover leunt en ons de ruimte geeft, kunnen we voor u zorgen - van een BBQ in de zon of een eenmalige feestmaaltijd tot drie maaltijden per dag.


DE FRANSE MARKT

Snail Stall on Market

Vroeg naar de markt gaan om te winkelen voor de maaltijd van de dag is een van de geneugten van het Franse leven. Oude mannen in aftandse jassen verkopen wat er in hun tuinen groeit - tomaten die nu eens echt ruiken en smaken naar tomaat, aardappelen die die ochtend uit de grond worden getrokken, eieren vers van de kip - de markt is nog steeds enorm belangrijk en er zijn een paar zeer speciale markten in de buurt. De prachtige, traditionele overdekte markt van Angouleme in het centrum van de stad is een “must” om te bezoeken. Piegut-Pluviers - een klein stadje op korte afstand van het kasteel - wordt elke woensdag overgenomen door een enorme markt. Het is een onvergetelijke ervaring om mee te doen, je tussen de stoere dames in hun franse kledij of hun, gauloise puffende, echtgenoten, die ingrediënten kopen voor hun diner te wringen.


EEN DAGJE NAAR HET STRAND? Heel makkelijk

Scott and Juno at the Beach

Als u een dag naar het strand wilt, maar geen zin heeft in al het zomerse verkeer rond de badplaats, hebben we een traktatie voor u. Op slechts 25 minuten van het kasteel ligt een enorm meer, compleet met een prachtig schoon, goed onderhouden zandstrand. Het zand loopt zachtjes af, dus het water is warm en veilig, en er zijn verschillende cafés rondom voor snacks en ijsjes. U kunt gratis kajaks gebruiken om alles te verkennen, en er is een voetpad dat helemaal rond het meer loopt, zodat u kunt wandelen of fietsen rond het meer. Het is als een dag aan zee maar zonder gedoe.

CHATEAU LAND

Hautefoy Chateau

Als het verblijven in uw eigen kasteel niet genoeg is, zijn er nog veel meer in de regio om te bezoeken, van de enorme la Rochefoucauld, tot het maagdelijke Hautefoy en het juweel van Bourdeilles.


WIJN OF COGNAC?

Wine Bucket Image

We hebben het geluk dat we aan de rand van zowel wijn- als cognac gebieden zitten. Het is erg leuk om een wijnmaker te bezoeken en de meeste producenten bieden rondleidingen en proeverijen aan. De mensen die deze plaatsen runnen, houden van wat ze doen, dus een bezoek is altijd een verhelderende en interessante ervaring. Of u kunt een rondleiding regelen in een van de wereldberoemde Cognac-huizen zoals Hennessy of Remy Martin. De rondleidingen zijn meertalig en zeer professioneel uitgevoerd. Het is heel gemakkelijk om te doen en een geweldige manier om de regio op een nog betere manier te leren kennen.


ADRENELINE FIX OOK VOOR AUTOFANS

Circuit des Remparts Image

Elk jaar in september komt de autosport naar Angouleme. Het "Circuit des Remparts" is een festival van klassieke en vintage autoraces op een stratencircuit van de oude wegen rond de wallen van het stadscentrum. Een weekend lang worden we een beetje Monaco. Maar wel vriendelijker. En zonder de boten. En zonder poespas. En de 25 euro koffie. Alles van Lotus en Porsche tot Bugattis wordt vol overgave over het circuit geracet. Toeschouwers kunnen kaartjes kopen voor de pitstraatjes en naar hartenlust ronddwalen. Het is echt ontspannen en gastvrij. Naast het racen is het ook een weekend om u heerlijk te vergapen aan klassieke autos en oldtimers. Elk plein in de stad wordt overgenomen door een autoclub met hun auto's. Er is ook geen exclusief, achter de touwen, gebied zoals bij sommige evenementen - dit wordt gerund en bezocht door enthousiastelingen die maar al te graag hun trots en vreugde laten zien en met u praten over carburateurs en bekleding.


Corvette Stingray Image